donderdag 13 december 2007

Zoë


Zoë 't Sluyshof. Dochter van Nel en Biebel. Moeder van Vitta.
Zoë betekend leven,ze werd geboren in een nest van 8 als kleinste uk moest ze de eerst dagen hard vechten om haar buikje te vullen,ze was de kleinste maar de rapste en een ondeugd. Ze rende het huis al rond terwijl broers en zussen verwondert zaten rond te kijken, balanceerde op de vensterbank terwijl de rest nog maar op verkenning in huis was. Klein maar dapper maar vooral een nietdeug.
Mijn 2 handen op èèn buik. Mijn hoofdkussen op de bank. Mijn Zootje, zot kieken, af en toe geeft ze een demonstratie van een Duracel konijn = op haar kont zitten,met de voorpoten op en neer wippen, dit doet ze vooral in de wagen en dan zeg ik wel eens hou op of ik doe die Duracel batterijen eruit.

Yessie

Yessie 't Sluyshof, dochter van Nel en Biebel.
Moeder van Cartouche.
Yeske of Yes. Ons Yessie is gewoon een braaf doetje, je hebt er geen kind aan. Ze is stilletjes tevreden met haar plaatsje in huis, je merkt niet eens dat ze ergens ligt.
Heeft last van schrijndracht en is dan een leeuwin als er eten in de buurt is. Verder geeft ze nooit problemen een doodbrave beagle dus.

Nicky

Uzi 't Sluyshof oftewel Nicky, Nick, Nikske.
Dochter van Nel en Rocky. Moeder van Happy, grootmoeder van Ginger en Gemma.
Patriarch nummer 2. Elf jaartjes oud.
Heeft veel praatjes,blaft graag een rondje enthousiasme.
Ze heeft zich ooit eens vastgewurmd in een te smalle doorgang,heeft toen een verkeerde beweging gemaakt waardoor ze rugklachten kreeg,gelukkig zijn die klachten dit jaar weggebleven en is ze nog steeds heel aktief aanwezig in de meute.
Heeft de onhebbelijke gewoonte om te graven als ze nog maar denkt dat er een konijn in een hol zit,daardoor verliezen we het contact met haar wel eens,na een tijdje komt ze weer boven water, onder de zand, kwispel, kwispel hier ben ik dan, ja sorry dat ik niet onmiddelijk boven water kwam mijn oren zaten vol zand ... jaja.
Nicky en Nel

Nelleke


Ruth 't Sluyshof oftewel Nelleke. Ook wel Nellekefrikadelleke genoemd.
Dochter van Pistache en Breton. Een teefje uit mijn eerste zelfgefokte nest.
Moeder van Nicky,Yessie,Zoë. Grootmoeder van Huub,Cartouche,Vitta.
Overgrootmoeder van onze beruchte hooligans : Ginger en Gemma.
Ze is ondertussen 14 jaar geworden en voor haar leeftijd nog in goede gezondheid.In het begin van 't jaar heeft ze wat problemen gekend,ze kreeg allerlei symptomen,ze leek van de wereld te zijn,had geen controle over zichzelf,kwijlde constant,schudde met haar hoofd,zakte door haar poten,en was kotsmisselijk. Bleek ze een middenooronsteking te hebben,na een prednisonkuur is ze weer terug de ouwe. Dit is de enige ziekte die ze ooit heeft gehad. Ze is altijd super gezond geweest.
De patriarch van de meute.
Nu is haar grootste bezigheid slapen,een rondje tuin,ff de poort naar de kippen controleren of ze zo niet aan een extra hapje voer kan komen nl. de keukenrestje voor de kippen. En terug binnen op de bank voor een volgend rondje slapen.
Eènmaal per week gaat ze nog mee het terrein op,ze loopt dan vrolijk rond, doet haar best om nog een konijn op te speuren,laat het zware werk door de bramen aan de jonge generatie over,staat langs de kant op uitkijk,er moest toch maar een lekker hapje in haar bekkie lopen.
Haar staart zwiept van links naar rechts, ze is er nog steeds graag bij, wanneer we bij de wagen komen gaat ze op haar kont zitten en kijkt ze me aan,voor mij een teken om haar in de wagen te heffen. Ach op deze leeftijd mag je, je laten verwennen.
We hopen haar nog een paar jaartjes bij ons te hebben in goede gezondheid.

Wie,wat

Het begon zo'n 17 jaar geleden met èèn beagle. Er kwam een nestje en uit dat nestje bleef Nel bij ons. Ondetussen is Nel 14 jaar geworden.
Door onze beagles hebben wij het meutewerk leren kennen, beoefenen wij deze op wedstrijdniveau en niet onaardig. De resultaten mogen er zijn.
Wordt er af en toe een nestje geboren.En proberen we dit fantastisch ras in al zijn aspecten te behouden.