woensdag 12 november 2008

2 watjes


Zaterdag 8 november 2008 een belangrijke dag voor de liefhebbers van een hound in Nederland. Voor de 1° maal werd er een officiële wedstrijd georganiseerd.
Onze jongste honden namen deel aan die eerste wedstijd voor hun ook de eerste maal. Na vele trainingen wij vol goede hoop in hun kunnen.
Tja en dan blijkt dat we 2 watjes hadden ingeschreven. Een prachtig terrein veel begroeiing met voldoende konijn. Die 2 doetjes van ons die zagen die bramen dus niet zitten, ze keken er naar en dachten ja ZEG !!! ga zelf maar op je blote voeten door die bramen en die stekels .... neen hoor niks voor ons :-(
En daar stonden we dus ... aanmoedigen, goedkeurend toespreken als ze hun neus eens wat uitstaken,zelf het goede voorbeeld gevend ... niks hielp de anders zo gepassioneerde stemmen zwegen en ze stonden wat dromend rond te kijken net alsof ze voor de eerste keer een bos,struik tegen kwamen.
.... ja wat doe je op zo'n moment als voorjager ... klein worden heel klein.
Rond een uur of 4 mochten ze nog een demo geven met 4 andere beagles uit onze meute op haas in een boomgaard en wat dacht je de grootste mond hadden die 2 eerdere 'watjes' voldoende luid gevend op spoor, gingen ze voorruit, niet te stoppen.
Ja beagles hé soms zou je ze ......
Een heel leuke dag, goed weer, goede sfeer.
Dit optreden van onze jongsten zullen we nog lang onder onze neus gewreven krijgen. Hoe dikwijls hebben wij mensen die bij ons 'in de leer' kwamen er niet opgewezen dat ze om hun hondjes onder de bramen te krijgen zelf het voorbeeld moeten geven dat ze moeten oefenen en oefenen en dat je zonder trainen met je honden er niet komt. Krijgen we zelf het bekende deksel op onze neus met die 2 watjes. Zoveelste bewijs : blijf maar met je beide benen op de grond staan want met dit ras krijg je ook na jaren ervaringen en zelfs met de beste resultaten nog steeds van die waar ben ik ooit aan begonnen momenten.