woensdag 10 december 2008

YES

Gisteravond telefoon, Giel nam op stamelde wat en gaf vlug dat ding aan mij een franse meneer. "Allo c'est Laurent blablabla !!! " Laurent had net telefoon gehad van een kennis die een beagle gevonden had met een halsband waarop zijn nummer staat. De honden hebben in Arc steeds een oranje fluoriserende halsband om dit voor 't geval er eentje te ver weg gaat(en achterblijft) en dat die dingen nuttig zijn, blijkt nu wel ...
Achteraf het hele verhaal gekregen ....
Deze kennis woont zo'n 40 km verder dan Arc, zag een beagle langs de weg lopen maar hij kon ze niet lokken, ze was te bang dus had hij zijn eigen labrador erbij gehaald en zo Vita kunnen aanlijnen. Hier kent men nog niet eens de geburen daar kent iedereen iedereen zelfs ver buiten het dorp.
Vita is nu bij Fabrice, ze is sterk vermagert en zwakjes maar had al een bakje brokken met honing op. Voor alle zekerheid gaat hij vandaag naar de dierenarts met haar. Verder zal ze nu rust, voer en heel veel knuffels nodig hebben om dit avontuur zo vlug mogelijk te vergeten. Hopelijk trekt ze hier een les uit ... alhoewel ??? We kennen ons ras .... het zijn schatten van honden met oren gelijk teloren maar horen ????
Nu nog organiseren hoe en wanneer we haar gaan ophalen. Ik zou vandaag al vertrokken zijn maar volgens Fabrice is het beter van niet omdat er veel sneeuw verwacht wordt. Hij vond het niet raadzaam om onder die omstandigheden aftekomen. Normaal vertrekken we donderdagnacht naar Bretagne ook weer met de honden naar een andere franse kennis. Ik wil Vita zo snel mogelijk thuis dus dat wordt afwegen en organiseren.
ZE is boven water en dat is het belangrijkste !!!!!